Матраците са важни при избор на хотел

Какво очаквате от хотела си, когато сте в командировка – да е на разумна цена, да е в центъра на града, да има огромно легло с удобен матрак, безплатен Wi-Fi или да разполага с басейн спа център и фитнес?

Широко разпространен е митът, че хората, които често пътуват по работа, обръщат внимание и съответно избират хотела си заради т.нар. екстри. Все пак малко са хората, които биха пропуснали да се топнат в басейна или джакузито, да се възползват от минибара или да си направят релаксиращ масаж. Дали обаче наистина е така?

Foto: feng-shui-interior-tips.blogspot.com

Оказва се, че тези предимства са блазнещи, но не и водещи. Според много проучвания хората, които пътуват с цел бизнес, търсят главно удобно легло на прилична цена. Е разбира се, в наши дни и интернет достъпът  си е задължителен. При 76% от бизнес пътниците основен приоритет е удобното легло, веднага след цената. Тези предпочитания са съвсем логични. Важните бизнес срещи изискват да дадете най-доброто от себе си, а това няма как да стане, ако сте недоспали. Липсата на сън може да ви изиграе лоша шега – да си объркате презентацията, да се спречкате с колегите, дори да забравите важни детайли, свързани с работата си.

Затова много световноизвестни вериги хотели са решили да се съобразят с желанията на клиентите си и да им осигурят най-добрата възможна почивка през нощта. Все повече от тях инвестират в качествени и скъпи матраци, за да се уверят, че гостите им ще получат добър сън. Хубавите матарци винаги са на мода и носят по-голяма възвращаемост от един 21-инчов телевизор, например.

А клиентите, доволни от престоя си, ще се върнат отново и вероятно ще доведат нови.
Някои хотели дори са разработили цели стратегии как максимално да подобрят спането на гостите си. Те наемат експерти по съня, които да им помогнат със съвети как да изберат най-подходящите матраци и възглавници, но и да изготвят цялостни програми за по-качествен сън.

Foto: feng-shui-interior-tips.blogspot.com

Известна верига хотели в Токио, една от световните бизнес столици, предлага редица опции как да направите съня си по-пълноценен. На първо място гостите имат на разположение меню с шест вида възглавници, от което могат да изберат най-удобната за тях. Те могат да се възползват и от терапия с ароматни масла, затоплена маска за сън, безкофеинов чай.

В друг голям хотел пък са предвидили специални тихи зони за спане, където стаите са разположени далеч от асансьори и сервизни помещения, а шумът между 21 и 10 часа е забранен.

Любопитно:

Ако заспивате за по-малко от пет минути, значи страдате от недоспиване. Идеалният вариант е да се унесете за 10-15 минути – това означава, че сте достатъчно уморени, за да заспите дълбоко, но не сте чак толкова изтощени, че да сте сънливи през деня.

Патиците заплашени от атака от хищници, имат уникалната способност да балансират между нуждата от сън и физическотот си оцеляване. В такива моменти едната част от мозъка им остава будна, а другата заспива.

Етикети: , , ,

Вашият коментар